SZENTJÁNOSBOGÁR SÉTÁK 06.16.P-TŐL

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2017.06.18.

Megkezdődött a mécsbogarak idei rajzása! Önök is részesei lehetnek a különleges látványnak szervezett esti séták keretében. Bogármesterrel együttműködve június 16-26. közötti időszakban indítjuk a vezetett sétákat. Helyfoglalás és jegyvásárlás csak előzetesen lehetséges. Részletek a hír címére kattintva jelennek meg.

A jelenségről:
A fűben, az aljnövényzeten várakozó röpképtelen nőstények világítva várják párjukat. A hímek – akik sokkal kisebbek a nőstényeknél – szintén világítanak, s röpködve keresik rövidke életük értelmét.
A séták elsődleges célja eme természeti tünemény bemutatása, de természetesen szakvezetőink segítségével az érdeklődők megismerhetik az adott térség természeti és kulturális értékeit is.

Tudnivalók:
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szentjánosbogár-rajzás időpontját a szentjánosbogarak határozzák meg, az egyes helyszíneken a rajzás intenzitását pedig a Természet szabályozza, s az időjárás fontos szerepet játszik ezen érzékeny kis lények életében. Melegebb időben a rajzás dátuma korábbra tolódhat, a gyors hőmérséklet csökkenés hatására pedig a rajzási időszak lerövidülhet.
A fenti okok miatt a szentjánosbogár-séták látványa minden esetben más és más lehet.
!!! Kérjük, minden helyszínre az időjárásnak megfelelő öltözetben érkezzenek!!!
Mivel a túraútvonal fás területen vezet, szélvihar esetén (amikor a rovarok amúgy sem szeretnek röpülni) az adott helyszínen az esti séta a látogatók biztonsága érdekében elmaradhat. A pillanatnyi döntést a helyszínt ismerő, és ott jelen lévő szakvezető hozza.
A megvásárolt jegyet ez esetben természetesen a túravezető másnapra érvényesíti.
A Szentjánosbogár-sétákon mindenki saját felelősségére vesz részt !!!

Az esti séták időtartama 1,5 óra
Indulás: minden nap 20:30-kor
A séta befejezése: 22:00

Részvételi díj: (csak elővételben!!!)
felnőtt: 1.500Ft/fő
gyermek: 1.000Ft/fő

Azonnali helyfoglalás és jegyvásárlás itt:
http://www.eregistrator.hu/6/index.php?r=webshop/basket/index&v=2&wsccsf...

Bővebb információ: www.bogarmester.hu