vácrátóti ArtBorétum Feszt - színház, zene, művészet

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2019.05.22.

Vácrátót település szervezésében május 31-én, június 1-én és 2-án három napos, ingyenes színházi, zenei, művészeti fesztivál kerül megrendezésre. A programok fő helyszíne a főtér (Petőfi tér), néhány attrakció pedig botanikus kertünkben várja az érdeklődőket.
Botanikus kerti látogatók karszalagot kapnak, amivel a díszkapun keresztül ki- és bejárhatnak a Kert nyitvatartási idejében.

A teljes program:

ARTborétum - színház, koncertek, kreatív művészeti játékok
Három napos, ingyenes fesztiválra készül Vácrátót
Május 31-június 2. között pezsgő művészeti központtá alakul a VÁCRÁTÓTI FŐTÉR.

Látványos gömbsátor adja a délelőtt gyerekeknek, esténként felnőtteknek szóló színházi előadások helyszínét. Három este, három hangulat:

péntek este a Magyar Cirkusz és Varieté kápráztatja el a közönséget,
szombaton Mikó István főszereplésével a Turay Ida Színház Svejk vagyok c. előadásán szórakozhatnak a látogatók,
vasárnap a Váci Dunakanyar Színház Quimby-slágerek varázslatos szöveg-és dallamvilágával átszőtt Megadom magam! produkcióját hozzák a településre a szervezők.
Az előadások előtt Portré címmel színpadi beszélgetésekben hozzák közelebb a színészeket a nézőkhöz.
Napközben színes programokkal várják a családokat.
Délelőttönként a sátorban gyermekeknek szóló előadások, a Csemete téren (Templomkert) kézműves és kreatív játszóház, valamint a Magyar Cirkusz és Varieté zenés pedagógiai programja várja a legfiatalabbakat. Pénteken a Magyar Népmese Színház: Balzsam tündér meséi, szombaton a Napsugár Bábszínház: Csacsifogat, vasárnap a Kolibri Színház: Moha és Páfrány előadása érkezik a gyerekekhez.
Pénteken 14 órától Németh Kristóf invitálja rendhagyó irodalomórájára az iskolásokat. A Szabó Lőrinc költészetéről szóló foglalkozást a versek előadása mellett számos személyes beszámoló színesíti. Délutánonként koncertek tarkítják a programot a Petőfi téren.
Pénteken Pribojszki Mátyás vezetésével a JUMPING MATT AND HIS COMBO vidám, improvizációkkal teli igényes blues zenével adja meg a fesztivál kezdő hangját, szombaton Szomor György, Fésűs Nelli és a Főnix Zenekar lép fel Cserháti Zsuzsa és Máté Péter dalokkal "Egy darabot a szívemből" címmel.
Vasárnap Gubás Gabi közreműködésével zenés, interaktív mese költözik a színpadra.
A három nap alatt állandó kiállításként Húros Annamária Dóri díszlet- és jelmeztervező munkáiból összeállított jelmeztárlatot tekinthetnek meg a Vácrátótra érkezők. A jelmezek egy része felpróbálható, és az erre kialakított, hangulatos fotószalonban meg is örökíthető a pillanat.

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert csodálatos környezetében életre kelnek a festővásznak szereplői. Koboldok, jelmezesek, és a lilaruhás nő várják művészetekhez kapcsolódó játékokkal a látogatókat.