GRATULÁLUNK! - FRÁTER ERZSÉBET KAPTA A SCOLAR ÉV KÖNYVE DÍJAT

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2020.01.20.

A negyedszázados Scolar Kiadó a legnépszerűbb magyar nyelvű mű szerzőjének járó „Év Könyve Díját” 2019-ben Fráter Erzsébet vehette át A Biblia növényei című ismeretterjesztő munkájáért.

A szakmai díjakat a Kiadó alapításának 25. évfordulója alkalmából 2018 decemberében indította útjára. Az Év Könyve díjat minden évben az a magyar szerző veheti át, akinek a Scolar Kiadó adott éves könyveladási adatai alapján a legnagyobb példányszámban vásárolták szépirodalmi vagy non-fiction művét az olvasók. 2019-ben a vásárlók értékelése alapján a díjat Fráter Erzsébet érdemelte ki 2017-es A Biblia növényei című munkájáért. A mű korábban már a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elismerését is kiérdemelte, 2018-ban Fitz József-könyvdíjjal jutalmazták a szerzőt.

Fráter Erzsébet biológus, 1998 óta MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézet munkatársaként a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert Fejlődéstörténeti növényrendszertani gyűjteményének kurátora. 1985 óta publikál botanikai, természetvédelmi és kertészeti témákban. A Biblia növényei című, gazdagon illusztrált munkája a szentírásban fontos szerepet betöltő növényeket gyűjti össze és ötvözi a bibliai történeteket a tudományos szakírással.

Sok szeretettel és büszkeséggel gratulálunk Fráter Erzsébetnek!

Forrás és további információk a díjról és a díjátadóról:
https://www.scolar.hu/hirek_1/frater_erzsebet_kapta_a_scolar_ev_konyve_d...

További cikk a témáról, érdekességek a könyvből:
https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2020/01/22/biblia-noveny-szentiras-fr...